Світ

США створюють коаліцію для захисту морських шляхів у Перській затоці

Сполучені Штати створюють коаліцію зі своїми союзниками для захисту морських шляхів у Перській затоці, для «спостереження за всіма перевезеннями», заявив високопоставлений представник Держдепартаменту США, передає Reuters.

Чиновник повідомив журналістам, що коаліція зробить як матеріальний, так і фінансовий внесок у програму «Сентінел», але не назвав країни, які в неї увійдуть.

«Мова йде про упереджувальний стримуванні, тому що іранці просто приходять і роблять, що хочуть, а потім кажуть: ми цього не робили. Але ми знаємо, що вони зробили», — сказав він, додавши, що засоби стримування включатимуть камери і кораблі.

Зазначимо, що ситуація в регіоні погіршилася після нападу на два нафтових танкера в Оманській затоці, в якому США, Саудівська Аравія і Британія звинуватили Іран. У минулий четвер Іран збив американський безпілотник над Перською затокою, заявивши, що він порушив повітряний простір ІРАНУ. Вашингтон заявив, що безпілотник знаходився в міжнародному просторі. Президент Дональд Трамп заявив про введення нових санкцій проти Тегерана.