Світ

США відреагували на план Туреччини почати у Сирії військову операцію

У Міноборони США заявили, що «зосереджені на забезпеченні роботи механізму безпеки» в Сирії.

США вступили в переговори з владою Туреччини, щоб забезпечити безпеку на півночі Сирії на тлі підготовки турецьких військ до військової операції. Про це заявив міністр оборони США Марк Еспер, повідомляє Укрінформ у неділю, 6 жовтня.

«Зараз ми зосереджені на забезпеченні роботи механізму безпеки на півночі — північному сході Сирії», — відповів Еспер на запитання, чи планує Вашингтон вивести всі війська із Сирії в той час, як Туреччина почне масштабне вторгнення в цю країну.

«Я вчора мав довгу розмову зі своїм колегою, паном Акаром, і це було безпосередньою темою обговорення. Я йому чітко дав зрозуміти, з чим він погодився, що нам потрібно, щоб механізм безпеки працював», — повідомив міністр оборони США.

Що стосується нинішньої взаємодії, глава Пентагону нагадав про існування загального центру на півдні Туреччини, а також забезпечення роботи повітряних і наземних патрулів.

«Ми повинні відпрацювати всі деталі», — зазначив Еспер.

Раніше повідомлялося, що Туреччина почала односторонні військові дії в «безпечній зоні» на північному сході Сирії.

Пізніше Туреччина стягнула до кордону Сирії додаткові війська і техніку після того, як президент Реджеп Таїп Ердоган оголосив про завершення підготовки до військової операції, яка пройде на території на схід від річки Євфрат.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net