Прогрес

США випробували гіперзвукову електропушку

Американські ВМС випробували гіперзвуковий рельсотрон, повідомляє РИА Новости з посиланням на Space.com.

За інформацією видання, в ході недавніх випробування електромагнітної гармати вдалося розігнати снаряд до шести Махов (швидкості, в шість разів перевищує швидкість звуку) – 7400 кілометрів на годину. Стрільби проводилися на Північно-західному військовому полігоні. Крім балістичних характеристик експерти оцінювали вплив зброї на навколишнє середовище.

Відзначається, що незабаром заплановані випробування нової зброї на кораблях. Крім цього, у Вашингтоні мають намір використовувати нову технологію при освоєнні Місяця.

Як повідомляє Space.com вперше ідеї про те, що з поверхні супутника Землі можна запускати вантажі в космос, висловлювалися ще в 1974 році.

Раніше стало відомо, що Пентагон планує запросити у конгреса два з половиною мільярди доларів на розробку гіперзвукових технологій в наступному фінансовому році.

У лютому Володимир Путін в посланні Федеральним Зборам заявив, що російська гіперзвукова ракета «Циркон» буде здатна розвивати швидкість до дев’яти махів і володіти дальністю польоту понад тисячу кілометрів. «Циркон» надійде на озброєння перспективних і споруджуваних надводних і підводних кораблів.