Політика

США вирішили посилити обмеження щодо ядерної програми Ірану

СШААмериканська адміністрація прийняла рішення посилити односторонні обмежувальні заходи відносно іранської ядерної програми. Про це повідомили в п’ятницю в інтерв’ю агентству Bloomberg американський спецпредставник по Ірану Брайан Хук і помічник держсекретаря США з міжнародної безпеки і нерозповсюдження Крістофер Форд, передає ТАСС.

«Ми посилюємо рестрикції, що поширюються на ядерну програму Ірану, в рамках своєї кампанії з надання тиску на Тегеран», — сказав Хук. — Іран не може мати ніякого шляху до створення ядерної зброї ».

Як наголошується в публікації, США припиняють застосовувати виключення з режиму своїх санкцій, що дозволяли Ірану постачати надлишки важкої води Оману, а також проводити обмін збагаченого урану на так званий жовтий пиріг (англ. Yellow cake) — концентрат, що отримується в процесі обробки уранової руди.

Форд заявив, що США залишають в силі виключення з режиму санкцій, що стосуються атомної електростанції «Бушер», а також ядерних об’єктів в Араку і Фордо, але урізують термін їх дії з 180 до 90 днів.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net