Аналітика

Степанакерт: Для Карабаху немає «питання територій», але є питання кордонів (відео)

СтепанакертЄреван робить все для відновлення участі Нагірного Карабаху в переговорному процесі. Про це заявив заступник глави апарату президента Арцаха — начальник Головного інформаційного управління апарату президента Давид Бабаян в інтерв’ю NEWS.am.

За його словами, це зажадає часу. «Азербайджан буде опиратися. Буде важко, але іншого шляху немає», — зазначив Давид Бабаян.

Разом з тим, він підкреслив, що повернення до минулого не буде. «Арцах не буде в складі Азербайджану в тому чи іншому вигляді. І немає повернення до колишніх кордонів. У Арцаха немає питання територій. Але є питання кордонів, і він ширше – це стосується Геташена, Північного Арцаха, Нахиджевана і так далі», — нагадав Бабаян.

Відповідаючи на питання про підготовку народів до миру, Давид Бабаян зазначив, що це гуманна теза, і Арцах про нього говорить давно. «Треба досягти історичного примирення. До цього неможливо очікувати прогресу. Але процес може відняти роки, і тому армія повинна бути готова завжди», — підсумував Давид Бабаян.