Політика

Студентка з Данії стала наймолодшим депутатом в історії Європарламенту

Кіра Петер-Хансен стала євродепутатом від партії Зелених і увійшла до фракції Зелені — Європейський вільний альянс.

У новому складі Європарламенту, який почав роботу 2 липня, буде працювати наймолодший депутат в його історії — 21-річна студентка з Данії Кіра Петер-Хансен. Про це напередодні повідомило ВВС.

Зазначається, що на момент обрання на виборах в травні Петер-Хансен ще вчилася в університеті. Вона стала євродепутатом від партії Зелених і увійшла до фракції Зелені — Європейський вільний альянс.

На думку Петер-Хансен, Європарламент зараз більш прогресивний, ніж Єврокомісія і Європейська Рада у вирішенні проблеми зміни клімату. Вона висловила надію, що ЄС в цілому зберігає відданість Паризькій кліматичній угоді.

«Переміщення 3000 осіб з Брюсселя до Страсбурга щомісяця несприятливе для клімату», — сказала вона, додавши, що дійсно думала про те, як зменшити свій вуглецевий слід при поїздках на парламентські сесії.

Вона сказала, що має намір їхати прямо в Страсбург з Брюсселя поїздом, а не літати в Данію і назад між засіданнями.

Попереднім рекордсменом серед молодих депутатів Європарламенту була німкеня Ілка Шредер, якій був 21 рік і 5 місяців на момент обрання в 1999 році.

Нагадаємо, чотири кандидати з Німеччини, Іспанії, Італії та Чехії претендують на посаду голови Європарламенту. Вибори глави ЄП пройдуть сьогодні шляхом таємного голосування. Для перемоги кандидату необхідно буде отримати абсолютну більшість.