Соціум

Суд у США відмовився пом’якшити умови ув’язнення наркобарона Коротуна

Окружний суд Нью-Йорка в понеділок відхилив клопотання про пом’якшення умов утримання колишнього ватажка наркокартелю «Сіналоа» Хоакіна Гусмана на прізвисько Коротун у в’язниці, передає ТАСС з посиланням на CNN.

«Я згоден з тим, що поведінка обвинуваченого була і залишається зразковою, проте така поведінка стала прямим наслідком суворих умов його ув’язнення», — наводить телекомпанія витяг з ухвали окружного судді Брайана Когана. «Хороша поведінка не є підставою для пом’якшення їх [умов утримання у в’язниці]. Хороша поведінка-це підстава не змінювати їх», — пояснив суддя. Він визнав заслуговуючим увагу попередження прокуратури Східного округу штату Нью-Йорк, запідозрила Коротун в намірі домогтися поблажок з метою здійснити втечу.

Таким чином прокуратура відреагувала у травні на клопотання адвокатів Гусмана, які поскаржилися суду на «жорстокі і нестандартні» умови утримання підзахисного під вартою. Коротун позбавлений можливості здійснювати прогулянки на свіжому повітрі і змушений затикати вуха туалетним папером, щоб заглушити постійний шум всередині пенітенціарного закладу.

Екс-наркобарон в минулому двічі здійснював втечі, в тому числі в 2015 році з камери в мексиканській в’язниці суворого режиму Альтіплано. Тоді Гусману вдалося вибратися на свободу тунелем довжиною близько 1,5 км, проритому його спільниками на глибині 10 м. Після втечі з Альтіплано мексиканські морські піхотинці у січні 2016 року змогли затримати Гусмана у місті Лос-Мочис в штаті Сіналоа. Наркобарон був повернутий в ту ж в’язницю, а режим його утримання був посилений.

У лютому журі присяжних суду Східного округу штату Нью-Йорк визнав колишнього ватажка наркокартелю «Сіналоа» винним в участі в злочинному співтоваристві, в міжнародному змові з метою виробництва і поширення наркотиків, у застосуванні вогнепальної зброї і в змові з метою легалізації доходів від обороту наркотиків. Оголошення міри покарання Гусману заплановано на 25 червня, йому загрожує довічне ув’язнення.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net