Здоров’я

Супрун повідомила про хвороби, які найчастіше вбивають

За словами в. о. міністра охорони здоров’я України однією з найпоширеніших недуг є інсульт.

Хронічні неінфекційні захворювання стають причиною близько 90% смертей в Україні. Про це повідомила в. о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун у Facebook, інформує Ukr.Media.

При цьому збільшується кількість випадків інсульту у людей працездатного віку, з яких більше половини не повертаються до трудової діяльності.

«Одним з пріоритетів програми медичних гарантій на 2020 рік в Україні буде створення сучасних інсультних центрів для лікування інсультів за європейськими стандартами. З наступного року вимоги до лікарень з лікування інсультів будуть підвищуватися. І якщо медичні установи будуть відповідати підвищеним стандартом лікування інсультів, то будуть отримувати за ці послуги фінансування за підвищеним тарифом. Для пацієнтів такі вимоги будуть означати більш якісні медичні послуги, що особливо важливо в критичному стані», — розповіла Супрун.

Крім того, вона зазначила, що вже 2020 року всі медичні установи будуть отримувати оплату за медичні послуги за програмою медичних гарантій на основі договорів з Національною службою здоров’я України. У гарантований пакет послуг увійде первинна, спеціалізована, амбулаторна і стаціонарна допомога, а також екстрена, паліативна та реабілітаційна допомога.

Також Супрун нагадала українцям, що необхідно і самостійно дбати про своє здоров’я.

«Ризик інсульту підвищує куріння, зловживання алкоголем, недостатня фізична активність та ожиріння. Медичні проблеми, які становлять загрозу — підвищений кров’яний тиск, цукровий діабет, миготлива аритмія і високий рівень холестерину», — підсумувала в. о. голови МОЗ.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net