Соціум

Світові техногіганти мають намір разом боротися з насильницьким контентом в Інтернеті

техногигантыП’ять найбільших світових технологічних компаній погодилися вжити нових заходів, спрямованих на усунення насильства і терористичного контенту з Інтернету, передає AP.

Amazon, Facebook, Google, Microsoft і Twitter домовилися про план з дев’яти пунктів після зустрічі зі світовими лідерами і технологічними фірмами в Парижі під назвою «Заклик до дії в Крайстчерчі».

Зустріч, організована президентом Франції Еммануелем Макроном і прем’єр-міністром Нової Зеландії Джасіндою Ардерн, була проведена у відповідь на теракт в мечетях в Крайстчерчі в березні, в результаті якого був убитий 51 людина.

Атака транслювалася в прямому ефірі.

У спільній заяві технологічні компанії заявили, що кожна з них зробить окремі кроки для поліпшення своєї політики щодо контенту з застосуванням насильства, а також розширення співробітництва в цілях боротьби з поширенням такого контенту.

Кожна з п’яти компаній погодилася відновити свої умови використання, щоб прямо заборонити поширення такого контенту, а також створити нові інструменти, щоб користувачам було простіше повідомляти про насильницьке контенті.

Угода також включає в себе зобов’язання інвестувати в нові технології, щоб краще знаходити і видаляти недоречні пости, а також вводити нові перевірки в прямому ефірі і публікувати регулярні звіти про прозорість.

Зазначається, що компанії будуть працювати разом над кризовими протоколами, встановлюючи з урядами та іншими організаціями протокол для реагування на активні терористичні події.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net