Світ

Тереза Мей готова продовжити членство Великобританії у Митному союзі ЄС до 2022 року

ЛондонПрем’єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей готова піти на поступки Лейбористської партії і продовжити членство країни в Митному союзі до 2022 року, передає ТАСС з посиланням на газету The Sunday Times.

Видання перерахувало напрямки, в яких лідер торі згодна буде зблизити лінію британського уряду з умовами, висунутими опозицією.

Глава уряду, як стверджує видання, збирається представити план «всеосяжного, але тимчасового митного механізму у відносинах з ЄС, який буде функціонувати до наступних загальних виборів» у Великобританії, запланованих на червень 2022 року.

За інформацією газети, поступки лейбористам з боку торі повинні торкнутися і двох інших сфер. По-перше, Мей і її команда переговірників, як очікується, погодяться з поширенням на Великобританію дії широкого спектра нормативних актів ЄС, які стосуються обігу товарів. А по-друге, офіційний Лондон готовий буде зафіксувати в новому законі забезпечення Великобританією після Brexit такий же захисту прав трудящих, яка існує в країнах ЄС. Як відомо, лейбористи вимагають консерваторів забезпечити додатковий захист прав робітників шляхом збереження європейських правил, що стосуються безпеки та оплати праці, охорони здоров’я та екологічних стандартів.

Як вказує газета, всі ці передбачувані поступки опозиції, на які Мей готова піти заради схвалення Палатою громад угоди за умовами Brexit, загрожують викликати гнів консерваторів-євроскептиків і обернутися справжнім розколом всередині парламентської фракції торі.

В авторській статті, опублікованій недільної газетою Mail On Sunday, Мей визнала, що їй не вистачить голосів однопартійців для схвалення цієї угоди. Вона дала зрозуміти, що готова до продовження конструктивних переговорів з опозицією заради досягнення спільної мети — забезпечення виходу країни з ЄС, якого при неготовності сторін до компромісів може не відбутися зовсім.

У зв’язку з цим вона закликала главу лейбористів Джеремі Корбін «ненадовго відкласти в сторону розбіжності» і «прислухатися до того, що сказали виборці» на минулих у четвер регіональних виборах, де і торі, і головна опозиційна партія виступили невдало через нездатність забезпечити проходження угоди по Brexit через парламент. «Давайте домовимося», — запропонувала прем’єр, звертаючись до лідера опозиції.