Men's & Women's

The Independent про фінал ЛЄ в Баку: УЄФА необхідно ретельно розглядати критерії вибору місць для матчів

Відсутність півзахисника лондонського «Арсеналу» Генріха Мхітаряна в грі проти «Челсі» в Баку стане поворотним моментом цього фінального матчу Ліги Європи, оскільки ситуація має політичний контекст, пише британська The Independent.

Як пише видання, проведення фіналу ЛЄ в цій географічно далекій, недостатньо оснащеній і політично сумнівній країні-просто кульмінація проблемної ситуації.

«Місто Баку на практиці не зручне ні в якому сенсі. Його слід позбавити фіналу Ліги Європи 2019 року, хоча, здається, для цього вже пізно», — наголошується в публікації.

Днями Мхітарян повідомив, що не поїде на матч в Баку через конфліктну ситуацію між Вірменією і Азербайджаном через Нагірний Карабах. Він зазначив, що прийняв «важке рішення, після розгляду всіх поточних варіантів».

Як зазначає видання, є думка, що «Арсенал» повинен відмовитися від гри з урахуванням потужного морального фактора. Вибір місця проведення матчу послабив команду, позбавивши її одного з ключових гравців, тим більше в такій важливій грі.

У цьому контексті клуб опинився під тяжким тягарем, хоча цей тягар слід було покласти на УЄФА. Відзначається, що керівний орган Союзу, здається, взагалі не розглядав інші варіанти.

«Прикро, що місце проведення фіналу було обрано таким чином, що численні фанати не змогли відправитися на це знаменна подія. Це ганьба, що спортсмен не може поїхати», — пише The Independent.

Все це повинно стала сигналом для того, щоб УЄФА ретельно розглядав критерії вибору місць для подібних заходів.

«Це має стати приводом для самоаналізу. Баку слід позбавити права на проведення цього фіналу. Тепер він повинен однозначно бути позбавлений Ігор 2020 року», — вважають автори публікації.