Men's & Women's

Toyota розкритикувала заяви США про загрозу національній безпеці

Японський автоконцерн Toyota Motor Corp. після заяви Білого дому про те, що імпорт автомобілів в США в нинішньому стані загрожує національній безпеці країни, зазначив, що вніс значний внесок в американську економіку, повідомляє РИА Новости з посиланням на заяву компанії.

«Практично у кожного американця є історія, пов’язана з Toyota, і ми дуже горді тим фактом, що більше 36 мільйонів автомобілів Toyota і Lexus сьогодні їздять по американських дорогах. Наша діяльність і наші співробітники внесли значний внесок в американський спосіб життя і американську економіку, і ми не є загрозою національній безпеці», — йдеться в заяві.

Компанія підкреслила, що «сьогоднішнє оголошення посилає Toyota сигнал про те, що наші інвестиції не вітаються і внесок кожного нашого співробітника в різних районах США не цінується». Корпорація висловила надію на те, що торгові питання вдасться швидко вирішити в ході майбутніх переговорів.

Президент США Дональд Трамп раніше прийняв рішення відкласти введення мит на машини і деталі до них на півроку. Він доручив торгового представництва США вести переговори з Євросоюзом, Японією та іншими країнами і «надати звіт про прогрес таких переговорів протягом 180 днів».

Як говорилося в заяві Білого дому, міністр торгівлі Уілбур Росс повідомив Трампу, що імпорт автомобілів і деталей до них «в таких кількостях і при таких обставинах загрожує національній безпеці США».

Toyota Motor Corporation — найбільший підрозділ Toyota Group і лідер японського автопрому. Компанія була заснована в 1937 році, її штаб-квартира знаходиться в місті Тойота, префектура Айті.