Політика

Трамп: іноземні лідери хочуть, щоб Джозеф Байден став президентом США

Іноземні лідери хочуть, щоб президентські вибори в США в наступному році виграв колишній віце-президент країни, демократ Джозеф Байден. З таким твердженням виступив у понеділок американський лідер Дональд Трамп перед своїми прихильниками в місті Монтурсвилл (штат Пенсільванія), передає ТАСС.

«Він [Байден] оголосив, що балотується на пост президента, і сказав, що це тому, що іноземні лідери подзвонили йому і попросили це зробити, — стверджував глава держави. — Поза всяким сумнівом. Зарубіжним країнам це [перемога на виборах Байдена] сподобається набагато більше».

За версією Трампа, при Байдена на посту президента США інші країни зможуть витягти для себе вигоду. «Вони хочуть Байдена, щоб Китай міг продовжувати заробляти $500 млрд на рік і більше, грабуючи Сполучені Штати», — вважає республіканець. Трамп неодноразово піддавав критиці демократа за останні дні.

Під час виступу Трамп також жартома припустив, що міг би провести п’ять термінів на посту президента США. «І, може бути, якщо нам дійсно це дуже сподобається, і якщо справи будуть і далі йти так, як вони йдуть, ми зробимо те, що повинні. Ми проведемо три [терміни на посаді президента], і чотири, і п’ять», — пожартував президент в ході виступу, який три рази переривав через те, що присутнім на ньому його прихильникам ставало погано.

Старт передвиборної кампанії в США буде дано в лютому 2020 року. 3 лютого в Айові продутий зборів партійних активістів, на яких будуть обирати делегатів спочатку на місцеві партконференції Демократичної партії, потім на конференцію штату і національний з’їзд. У штаті Нью-Гемпшир 11 лютого пройдуть перші в країні первинні вибори, які відрізняються від передвиборних зборів тим, що на них обираються делегати відразу на національний з’їзд, який пройде 13-16 липня 2020 року в Мілуокі (штат Вісконсін), де буде названо ім’я суперника Трампа в боротьбі за пост президента. Ще одна відмінність зборів партійних активістів від первинних виборів у тому, що перші організовуються місцевими відділеннями партій, а другі — виборчими комісіями окремих штатів.

Республіканці проведуть свій передвиборний з’їзд з 24 по 27 серпня 2020 року в місті Шарлотт (штат Північна Кароліна). 59-і вибори президента США відбудуться 3 листопада 2020 року.