Світ

Трамп може послабити обмеження США щодо Huawei

Президент Дональд Трамп може послабити обмеження США щодо Huawei, якщо буде досягнутий прогрес у торговому спорі з Китаєм-але за відсутності угоди Вашингтон буде підтримувати тарифи для скорочення свого дефіциту. Про це заявив міністр фінансів США Стівен Мнучін, передає Reuters.

«Я думаю, що президент каже, що, якщо ми просунемося в питанні торговлеи, можливо, він захоче зробити певні послаблення для Huawei, якщо він отримає від Китаю певні гарантії», — сказав Мнучин. «Але це питання національної безпеки».

Вашингтон посилив мита на китайський імпорт, прагнучи скоротити торговий дефіцит США і протидії тому, що він називає несправедливою торговою практикою.

Він також звинуватив китайського телекомунікаційного гіганта в шпигунстві і крадіжці інтелектуальної власності, звинувачення, які Huawei Technologies Co Ltd, провідний постачальник технологій 5G наступного покоління, заперечує.

Вашингтон включив Huawei в чорний список, який фактично забороняє американським компаніям вести з нею справи, і чинив тиск на своїх союзників, щоб вони також заборонили Huawei, стверджуючи, що Huawei може використовувати свою технологію для шпигунства.