Економіка

Трамп передбачив швидке завершення торгової війни з Китаєм

Президент США Дональд Трамп передбачив швидке завершення торговельної війни з Китаєм, хоча ніяких переговорів на високому рівні не призначалося з тих пір, як два тижні тому у Вашингтоні завершився черговий раунд, передає «Голос Америки».

«Це відбувається, відбувається швидко, і я думаю, з Китаєм все відбудеться швидко, бо навряд чи він задоволений, що тисячі компаній залишають його територію і відправляються в інші країни», – сказав Трамп, виступаючи в Білому домі.

Трамп також заявив, що зустрінеться з головою КНР Сі Цзіньпіном на полях саміту «Великої двадцятки», який пройде в червні в Японії.

Обидві країни звинувачують один одного в зриві переговорів, які були покликані покласти край торговельній війні між двома найбільшими економіками світу.

Трамп анонсував план надання допомоги фермерам для компенсації наслідків тарифної війни, торкнулася їх особливо сильно.

Після того, як у минулому році Трамп ввів мита на китайські товари, Пекін скоротив закупівлі американської сої, в результаті чого у фермерів утворилися нерозпродані запаси цього продукту. У відповідь Китай ввів мита на американську кукурудзу, свинину і ряд інших продуктів.

«Фінансування у розмірі 16 мільярдів доларів допоможе зберегти благополуччя наших ферм і покаже, що жодна країна не може накласти вето на економічну і національну безпеку США», – заявив Трамп.