Світ

Трамп підшукує можливу заміну Помпео — ЗМІ

Чинний глава Держдепу може залишити свою посаду заради участі у виборах до Сенату від штату Канзас.

Президент США Дональд Трамп підшукує кандидата на посаду держсекретаря на випадок, якщо Майк Помпео вирішить залишити свою посаду заради участі у виборах у Сенат. Про це повідомила газета The Washington Post.

Як пише видання, чутки про те, що Помпео може балотуватися в Сенат наступного року, ходять уже давно, проте сам держсекретар раніше це заперечував.

При цьому в оточенні глави Держдепу стверджують, що остаточне рішення із цього питання він не прийняв, а реєстрація кандидатів завершиться тільки в червні наступного року.

Сам Трамп раніше заявляв, що якщо виникне загроза того, що республіканці можуть втратити на виборах 2020 року місце сенатора від Канзасу, Помпео може висунути свою кандидатуру і «перемогти з величезною перевагою».

Відзначається, що президент, не знаючи, яке рішення в підсумку прийме держсекретар, у бесідах з офіційними особами став перебирати імена потенційних кандидатів на посаду глави Держдепартаменту.

Як можливих наступників Помпео часто називають помічника Трампа з національної безпеки Роберта О’Браєна, а також міністра фінансів Стівена Мнучіна.

Як зазначає видання, у списку потенційних претендентів на місце Помпео також виявилися посол США в Німеччині Річард Гренелл, перший заступник глави Держдепу Стівен Біген, спецпредставник США по Ірану Браян Хук і сенатори Марко Рубіо (республіканець, від штату Флорида) і Томас Коттон (республіканець, від штату Арканзас).

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net