Прогрес

Трамп поспішає повернути американців на Місяць

ЛунаАдміністрація президента США попросила Конгрес збільшити витрати NASA в наступному році ще на $1,6 мільярда в якості «первинного внеску» для якнайшвидшого здійснення мети повернути американців на Місяць до 2024 року, передає Reuters.

Запит на збільшення фінансування, опублікований президентом Дональдом Трампом в Twitter, надійшов майже через два місяці після того, як віце-президент Майк Пенс оголосив про намір повернути астронавтів на місяць вперше з 1972 року.

Збільшення фінансування підніме загальний рівень витрат NASA в 2020 фінансовому році до $22,6 млрд. Згідно зі звітом, поданим NASA, основна частина цієї суми призначена для досліджень і розробок системи висадки людини на Місяць.

«За моєї адміністрації ми відновлюємо велич NASA і повертаємося на Місяць, потім полетимо на Марс», — написав Трамп напередодні в твіттері. «Я оновлюю бюджет, щоб включити в нього ще $1,6 мільярда, щоб ми могли повернутися в космос з розмахом!».

Нова амбітна мета, яка, ймовірно, обійдеться в десятки мільярдів доларів, з’явилася в той час, коли NASA за допомогою приватних партнерів боролася за відновлення пілотованих космічних польотів з американської території вперше після завершення програми Space shuttle у 2011 році.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net