Політика

Трамп проханням до Британії викликав здивування — ЗМІ

Адміністрація президент США «просила допомоги в тому, щоб рознести в пух і прах свої розвідувальні служби».

Білий дім просив уряди інших країн допомогти в розслідуванні стосовно колишнього спецпрокурора США Роберта Мюллера і його команди, які займалися справою про ймовірне втручання Росії у вибори США, пише Independent 2 листопада з посиланням на джерело в уряді Великобританії.

Зокрема, як пише видання, президент США Дональд Трамп звертався за допомогою до прем’єр-міністра Австралії Скотта Моррісона, а генеральний прокурор США Вільям Барр перебував з аналогічними місіями в Британії і Італії.

Запитувана Вашингтоном інформація, викликала здивування у союзників США, сказав неназваний британський чиновник, знайомий з запитами Барра, адресованими Лондону. Він зазначив, що раніше Лондон «ні з чим подібним не стикався».

«По суті, не соромлячись виразів, вони просять допомоги в тому, щоб рознести в пух і прах свої розвідувальні служби», — сказав співрозмовник.

Видання зазначає, що подібні розслідування адміністрація Трампа проводить, щоб протистояти імпічменту, якого домагаються проти президента демократи в конгресі.

Розслідування Барра зосереджено на тому, щоб дискредитувати розслідування Мюллера і спростувати висновок американських спецслужб і Мюллера про те, що Росія втрутилася в президентські вибори в США.

У США, тим часом, просувається процедура імпічменту Трампа. А його телефонна розмова з президентом України Володимиром Зеленським, яка власне і стала підставою для імпічменту, обростає все новими і новими подробицями.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net