Світ

Трамп розкрив деталі санкцій проти Туреччини

Йдеться про фінансові санкції, заморожування активів і заборону на в’їзд до Сполучених Штатів Америки.

США введуть санкції відносно діючих і колишніх турецьких чиновників, а також всіх, кого Вашингтон вважає відповідальним за дестабілізуючі дії Анкари на північному сході Сирії, повідомила прес-служба Білого дому 14 жовтня.

За словами президента Дональда Трампа, мова йде про фінансові санкції, заморожування активів і заборону на в’їзд в США. Подібні заходи торкнуться тих, хто був замішаний в порушенні прав людини, перешкоджав перемир’ю, брав участь в насильницькій репатріації біженців, або загрожував миру, безпеці й стабільності в Сирії.

Крім цього, США до 50% підвищать для Туреччини мита на ввезення сталі та припинять переговори про торгівлю.

«Я повністю готовий без зволікання знищити економіку Туреччини, якщо турецькі лідери продовжать йти небезпечним і деструктивним шляхом», — підкреслив Трамп.

Нагадаємо, 9 жовтня Туреччина розпочала нову операцію в Сирії під назвою Джерело світу. Її метою є створення на півночі республіки буферної зони, куди зможуть повернутися біженці. Цю територію Анкара має намір очистити від бійців курдських воєнізованих формувань.

Через триваючий турецький наступ в регіоні Пентагон повідомив про евакуацію майже 1000 американських військових з північної частини Сирії.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net