Аналітика

Трамп вийшов з ядерної угоди з Іраном на зло Обамі — ЗМІ

Рішення американського президента британський посол в США назвав «дипломатичним вандалізмом».

Президент Дональд Трамп оголосив про вихід США з Спільного всеосяжного плану дій на зло своєму попередникові Бараку Обамі, пише Daily Mail 13 липня із посиланням на лист, який подав у відставку британського посла у Вашингтоні Кіма Деррока.

За даними видання, дипломат пов’язав вихід Трампа з ядерної угоди з «особистими причинами», оскільки угода була підписана за президента-демократа Обами, і назвав таку поведінку «дипломатичним вандалізмом».

У своєму листі посол також зазначав, що між найближчими радниками Трампа відбулися розбіжності, і у Білого дому немає стратегії щодо того, що робити після виходу з угоди.

Газета вказує, що ця телеграма була відправлена ​​в травні минулого року, після того як на той час очолював МЗС королівства Борис Джонсон спробував відрадити Трампа від виходу з угоди.

Нагадаємо, США вийшли з ядерної угоди в односторонньому порядку в травні 2018 року. Незабаром Іран відмовився виконувати свої зобов’язання через введені Вашингтоном санкції.

У зв’язку з цим ситуація в Перській затоці загострилася до краю і перебуває на межі збройного конфлікту. Детально в матеріалі Іран збагатив уран і загрожує знищити Ізраїль.