Світ

Трамп виплатить два мільйони доларів благодійним організаціям

Рішення суду винесено за позовною скаргою, поданою генеральною прокуратурою штату до благодійного фонду Donald J. Trump Foundation.

Верховний суд Нью-Йорка приписав президенту США Дональда Трампа виплатити два мільйони доларів ряду благодійних організацій в рамках врегулювання позовної заяви, поданої генеральною прокуратурою штату на його благодійний фонд Donald J. Trump Foundation, повідомляє CNN.

Влітку минулого року генпрокурор Нью-Йорка оголосила про рішення подати позов до суду на фонд Трампа, звинувативши його керівництво в діях в особистих і ділових інтересах нинішнього американського лідера протягом понад 10 років. Генпрокуратура вимагала закрити фонд і змусити його відшкодувати збитки на суму 2,8 мільйона доларів.

Пізніше стало відомо про те, що Donald J. Trump Foundation припинить своє існування і передасть свої активи під контролем суду іншим благодійним організаціям.

За час існування фонду він направив на благодійні цілі понад 19 мільйонів доларів, з яких понад вісім мільйонів доларів пожертвували особисто Трамп і компанії, що знаходилися під його контролем.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net