Світ

Трамп заявив про плани Японії купити 105 винищувачів F-35 у США

Президент США Дональд Трамп за підсумками переговорів з прем’єр-міністром Японії Сіндзо Абе заявив, що Токіо погодився придбати у Вашингтона 105 «винищувачів-невидимок» F-35. Про це американський лідер заявив у ході спільної прес-конференції з главою японського уряду, передає РБК з посиланням на CNN.

У минулому році Японія, додав глава Сполучених Штатів, була одним з найбільших покупців американської військової техніки. В останні місяці, зауважив він, поставки «оборонного озброєння американського виробництва в Японії» прискорилися.

Крім цієї Угоди, вказав президент США, Токіо і Вашингтон розраховують на співпрацю в освоєнні космосу, зокрема Японія приєднається до місії Штатів по відправці американських астронавтів в космос. «Ми вирушимо на Місяць, скоро вирушимо на Марс», — запевнив Трамп, підкресливши, що «з військової точки зору зараз немає нічого важливіше космосу».

Говорячи про торгівлю між двома країнами, Трамп помітив, що тут існує «неймовірно великий дисбаланс», який з часом необхідно усунути. Тому сторони, уточнив президент, зараз працюють над укладенням торговельної угоди. «Я думаю, що ми оголосимо дещо, можливо, в серпні, і це буде дуже добре для обох країн», — додав Трамп.

Наступного разу американський президент і прем’єр Японії повинні будуть зустрітися на саміті G20, який відбудеться цього літа в японській Осаці.