Аналітика

Третина українців нічого не припасла на «чорний день»

Більше третини жителів України не мають заощаджень «на чорний день». При цьому третина мають вільні гроші, яких вистачить тільки до двох місяців.

Наразі більше третини жителів України (35%) не мають заощаджень «на чорний день». Про це свідчать дані опитування компанії Research&Branding Group, повідомляє zn.ua.

За даними опитування, ще третина мають заощадження, яких вистачить на термін до двох місяців: менше, ніж на місяць (10%), у місяць (12%) і на два місяці (11%). На термін від трьох до шести місяців вистачить заощаджень 11% українців, а 3% розраховують на те, що їм вистачить заощаджень більш ніж на 7 місяців.

Майже п’ята частина респондентів (17%) не змогли оцінити, на який час їм вистачить заощаджень у разі втрати наявних джерел доходів.

Опитування проводилося в період з 7 по 16 вересня 2019 року серед 2001 респондента по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Метод опитування — особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Максимальна похибка вибірки — 2,2%.

За даними опитування Research&Branding Group, за останні три роки третина українців (31%) опинялися в ситуації, коли більше трьох місяців не мали роботи або займалися пошуком, тоді як дві третини жителів України (64%) в таку ситуацію не потрапляли.

Раніше повідомлялося, що зростання доходів українців істотно сповільнилося. Сума витрат перевищила доходи на 49 млрд грн, таким чином, обсяг заощаджень українців скоротився.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net