Економіка

Три останні шатдауни в США обійшлися у чотири мільярди доларів

Із загальної суми в $4 млрд не менше $3,7 млрд пішло на виплати держслужбовцям, відправленим у примусову відпустку.

Три останні тимчасові припинення роботи федеральних установ США («шатдаун») обійшлися платникам податків країни приблизно в $4 млрд, свідчать результати міжпартійного дослідження.

У звіті, який був опублікований 17 вересня сенаторами Робом Портманом, республіканцем з Огайо, і Томом Карпером, демократом із Делавера, розглядаються витрати федерального уряду за повного або часткового припинення роботи протягом 52 днів за останні п’ять років.

Із загальної суми в $4 млрд не менше $3,7 млрд пішло на виплати держслужбовцям, відправленим у примусову відпустку.

При цьому сенатори зазначають, що загальна сума витрат більша, оскільки ряд відомств, включаючи міністерство оборони, не надали інформацію.

Звіт був опублікований напередодні 30 вересня — терміну, до якого має бути затверджений бюджет на наступний фінансовий рік, або станеться черговий шатдаун. Очікується, що наступного тижня Палата представників Конгресу США проведе голосування щодо законопроекту, який дозволить запобігти йому.

22 грудня 2018 року через бюджетні протиріччя в США почався шатдаун, який тривав до 25 січня і став найдовшим в історії країни. Білий дім і Конгрес США домовилися про короткострокове відновлення фінансування діяльності уряду, уклавши угоду до 15 лютого.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net