Політика

Трюдо: рішення по Huawei буде прийнято на підставі фактів, а не політики

Уряд Канади прийме остаточне рішення про участь Huawei в створенні мережі 5G, грунтуючись на радах розвідки і фактах, а не на політиці. Про це заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, передає Reuters.

«Вкрай важливо, щоб наші громадяни були в безпеці і водночас їм давали вибір, можливість, коли мова заходить про технології», — сказав Трюдо на прес-конференції в Парижі.

Раніше Міністерство торгівлі США заявило, що має намір внести найбільшого китайського виробника телекомунікаційного обладнання Huawei у чорний список. Компанія опиниться в чорному списку разом з 70 своїми підрозділами за «діяльність, що суперечить національної безпеки США», — йдеться в повідомленні. Американським виробникам, які продають Huawei будь-яке обладнання, буде потрібно спеціальна ліцензія американської влади.

«Цей крок завадить компаніям, що належать іноземцям, використовувати американську технологію таким чином, який потенційно підриває національну безпеку США», — заявив у цьому зв’язку міністр торгівлі Уілбур Россі.