Світ

Туреччина масово перекидає війська до Сирії

Турецькі війська, за даними ЗМІ, будуть атакувати водночас з більш ніж десяти точок.

Туреччина готується до проведення наймасштабнішої в історії країни військової операції, перекидаючи до кордону з Сирією близько 80 тисяч військових. Про це повідомляє видання En Son Haber.

«Перевезення військовослужбовців і броньованих машин, їх зосередження на кордоні триває безперервно», — повідомляє видання.

Зазначається, що в порівнянні з поставками, які здійснювалися перед проведенням операцій Щит Євфрату і Оливкова гілка, тепер це набагато більше військ і техніки.

«Цього разу було зроблено більше поставок, ніж в інші рази. Близько 80 000 військовослужбовців зосереджені на кордоні протягом декількох місяців. Ця цифра в два рази перевищує кількість 40 000 солдатів, які взяли участь в Кіпрській операції світу в 1974 році», — вказує видання.

Техніка рухається колонами, а також на поїздах до залізничної станції Іскендерун.

Зазначається, що операція буде спрямована на території на схід від Євфрату. За даними ЗМІ, керівництво операцією буде здійснюватися з Шанлиурфа і Кіліса, війська будуть атакувати водночас з більш ніж 10 точок.

Раніше в Туреччині заявили, що почнуть відкладену військову операцію проти курдських бійців на півночі Сирії в разі затримки виведення американських військ з регіону.

У свою чергу, Трамп пригрозив Анкарі економічними заходами, якщо Туреччина вирішить напасти на сирійських курдів. Про це він сказав після оголошення про початок виведення військ з Сирії.

На що в Анкарі відповіли, що продовжать воювати проти курдів, незважаючи на погрози Трампа.