Світ

Туреччина розгорне С-400 до квітня 2020 року

Турецький лідер пообіцяв, що російські зенітні ракетні системи будуть повністю розгорнуті у країні навесні наступного року.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що розгортання російських зенітних ракетних систем С-400 у країні буде завершено до квітня 2020 року. Про це в понеділок, 15 липня, повідомило агентство Anadolu.

За словами турецького лідера, поставки С-400 в рамках контракту тривають.

«Нам заявляли, що ми не зможемо придбати російські ЗРК, проте вже восьмий літак з елементами С-400 приземлився сьогодні в Анкарі. Процес завершиться у квітні 2020 року», — зазначив Ердоган.

Також турецький президент підкреслив, що Анкара націлена на спільне з Москвою виробництво систем протиповітряної оборони.

«Туреччина перетворюється в одну із провідних країн у сфері протиповітряної оборони. Наша мета — спільне виробництво систем ППО з Росією», — вказав він.

При цьому в повідомленні агентства не уточнюється, про які саме системи йдеться.

Нагадаємо, 12 липня Росія почала поставки ЗРК С-400 в Туреччину. Контракт між країнами був укладений у 2017 році. Його сума становить 2,5 мільярда доларів, з яких частину Анкара оплатить сама, а частину — за рахунок російського кредиту.

США виступають проти купівлі Туреччиною російських систем. На думку влади країни, вони становлять загрозу американській безпеці.