Світ

Турецькі спецслужби викрали 31 людину по всьому світу — Die Welt

Людей викрадали і в Україні: турецька влада підозрює викрадених в зв’язках з Фетхуллахом Ґюленом, обвинуваченим в організації спроби державного перевороту в Туреччині в 2016 році.

Спецслужби Туреччини з 2016 року викрали щонайменше 31 людину в Казахстані, Молдові, Україні та інших країнах. Про це повідомляє німецьке видання Die Welt в неділю, 15 вересня.

Викрадених людей підозрюють в зв’язках з проповідником Фетхуллахом Ґюленом. Про викрадення повідомляє швейцарський Фонд виховання, навчання і інтеграції, який має зв’язки з проповідником Фетхуллахом Ґюленом, якого Анкара звинувачує в організації спроби державного перевороту в 2016 році.

За даними фонду, спецслужби викрадали людей в Малайзії, Пакистані, Казахстані, Косово, Молдові, Азербайджані, Україні, Габоні і М’янмі.

Правозахисники також повідомляють про спроби викрадень, що зірвалися. У 2016 році в Цюріху трьом турецьким агентам не вдалося насильно відвезти в Анкару бізнесмена, що має турецько-швейцарські коріння. У 2018 році аналогічну операцію в Монголії запобігла місцева поліція.

Нагадаємо, що раніше в Туреччині затримали двох шпигунів ОАЕ.

Також повідомлялося, що Ердоган знявся на фоні карти, де грецькі острови «належать» Туреччині.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net