Прогрес

Турецько-український дрон Akinci здійснив перший політ (відео)

Перші льотні випробування безпілотника Akinci визнані успішними. У наступному році він повинен надійти на озброєння турецької армії.

Ударний безпілотник Akinci, над яким спільно працюють Туреччина і Україна, здійснив перший політ. Про це напередодні повідомило видання Defense News.

Зазначено, що БПЛА виконав повністю автоматичні рулювання злітно-посадковою смугою, а також зліт і посадку. В повітрі апарат пробув в цілому 16 хвилин.

Випробування Akinci пройшли на аеродромі в Чорлу на північному заході Туреччини. За заявою турецької компанії Baykar, що займається розробкою апарату, перші льотні випробування безпілотника визнані успішними. Інші подробиці про перший політ апарату не уточнюються.

Нагадаємо, розробка безпілотника Akinci ведеться вже кілька років. Дослідно-конструкторські роботи за проектом консорціум Baykar Defence в рамках контракту з Управлінням оборонної промисловості Туреччини почав в лютому поточного року.

У серпні до розробки Akinci приєдналася Україна в особі держкомпанії Укрспецекспорт і держпідприємства Івченко-Прогрес. Наземні випробування апарату проводилися з вересня.

Повідомлялося, що на безпілотник встановили українські двигуни, які забезпечать висоту польоту в 12 кілометрів.

Перші поставки дронів турецькій армії намічені на 2020 рік. Про поставки Akinci ЗСУ поки не повідомляється.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net