Соціум

Туристам в Нью-Йорку більше не можна купувати приватні тури до Статуї Свободи

Статуя СвободыТуристи в Нью-Йорку з 16 травня більше не мають можливості відвідати Музей статуї Свободи і Музей імміграції на острові Елліс у складі приватних туристичних груп. Туристи з екскурсоводами також не зможуть потрапити на оглядовий майданчик статуї. На такі заходи Служба національних парків США (NPS), яка управляє пам’яткою, була змушена піти у зв’язку з великою кількістю туристів і переповненістю об’єктів численними групами, передає Turizm.

Як зазначили в NPS, за останні 10 років кількість приватних турів до Статуї Свободи збільшилася на 600%. Таке значне зростання призвело до проблем безпеки і серйозно погіршило враження відвідувачів. За оцінками фахівців, в даному районі на регулярній основі працюють 250 гідів на 28 різних мовах.

Багато експертів впевнені, що нововведення завдасть удару по приватним туркомпаніям і одночасно посилить тиск на роботу персоналу місцевого парку, на території якого розташований символ Америки.

Тепер всім плануючим відправитися до головної визначної пам’ятки Нью-Йорка необхідно заздалегідь бронювати спеціальний квиток Pedestal Reserve тільки у офіційного представника NPS-Statue Cruises. Вартість квитків починається від 18,5 доларів. У цю ціну входить відвідування пам’яток і музеїв, Пором в обидві сторони і аудіо-тур з гідом.

Щорічно Статую Свободи і розташовані поруч з нею музеї відвідують близько 4,5 мільйонів чоловік. Чиновники парку заявляють, що вводяться обмеження на приватні тури дозволять краще керувати транспортними потоками і поліпшити загальне враження туристів від відвідин. Подібні обмеження вже діють на інших популярних пам’ятки США, таких як Меморіальний музей 9/11, Національний історичний парк Незалежності у Філадельфії і Алькатрас в Сан-Франциско.