Політика

Туск закликав зберегти трансатлантичні зв’язки за всяку ціну

ТускКраїни Європейського союзу повинні зберегти трансатлантичні зв’язки за всяку ціну, намагаючись при цьому уникати фундаментальних компромісів. Про це заявив в п’ятницю голова Європейської ради, екс-прем’єр Польщі Дональд Туск, виступаючи з лекцією під назвою «Надія і відповідальність. Про конституції, Європі і вільних виборах »в Варшавському університеті, передає ТАСС.

За його словами, Європа, яка не завжди справлялася з захистом фундаментальних ідей свободи і прав людини, «потребує партнерство в глобальному вимірі». «Хочу наголосити на необхідності збереження за всяку ціну трансатлантичного співтовариства. Ми живемо в світі, в якому окремі європейські країни не мають шансів в конфронтації з реальністю », — сказав Туск, підкресливши, що« в ЄС немає великих країн ». «Є кілька, які думають, що великі», — додав він.

«Якщо ми хочемо впоратися з викликами XXI століття, ми повинні бути об’єднані всередині ЄС і повинні робити все, щоб зберегти трансатлантичні зв’язки», — вказав глава Євроради.

«У поляків не було і не буде кращого союзника, ніж США», — констатував Туск. «Однак важливо уникнути певної пастки, яка завжди завершується катастрофою». «Це пастка, яка полягає в поганій політичної граматиці, в якій верховодить слово« або », а я хочу, щоб це було слово« і », — пояснив він. Як приклад політик навів два вирази: «безпека або свобода» і «безпека і свобода».

Источник: NEWS.am

Аспекты.net