Світ

Twitter заблокує передвиборчу агітацію Канади

Twitter вирішив заблокувати передвиборну агітацію в своєму сервісі мікроблогів на території Канади до закінчення виборів до федерального парламенту, повідомляє Інтерфакс з посиланням на телеканал CBS. Про це повідомила Мішель Остін, голова відділення з державної та громадської політики Twitter в Канаді.

У канадському Твіттері блокуватимуть весь контент, який агітує за партії або окремих кандидатів. Заборонні заходи діятимуть з 30 Червня до початку голосування, яке пройде 21 жовтня цього року.

При цьому твіттер дозволить публікувати політичну рекламу, яка не стосується передвиборної кампанії. Наприклад, кандидати можуть розповідати про політичні питання, пов’язані з навколишнім середовищем, охороною здоров’я або витрачання бюджету.

Інші гіганти онлайн-індустрії поскаржилися на складності роботи за новими канадськими правилами. Наприклад, Google поскаржилася на брак часу, щоб підготувати свої сервіси до вибіркового блокування реклами. Microsoft просто забороняє політичну рекламу на своїх сервісах по всьому світу.

Заборона сталася на тлі скандалів в США, пов’язаних з політичною агітацією в соціальних мережах перед виборами 2016 року. Після цих виборів постали питання про недобросовісну рекламу і втручання іноземних держав у внутриамериканские справи. Для вирішення цих проблем глав Twitter і Facebook викликали на слухання в конгрес. При цьому топ-менеджери Facebook не захотіли приходити на слухання до парламенту Канади.