Прогрес

У Єгипті знайшли прикраси Рамзеcа II

Вік артефактів становить більше трьох тисяч років.

Археологи, які вивчали руїни храму бога Ра в Матарійї (північний схід Єгипту), виявили рідкісні артефакти періоду Нового царства. Цей період датується 1550-1069 роками до нашої ери і визнаний часом найвищого розквіту стародавньої держави, інформує Ukr.Media.

Вчені провели розкопки в південно-західному секторі, де раніше виявили тисячолітній некрополь. Ділянка була вкрита сміттям, але під його шаром, як виявилося, ховалися історичні цінності.

Так, під землею лежав великий фрагмент глиняної стіни, створеної понад три тисяч років тому. Поруч з нею збереглися ще більш стародавні скульптури Середнього царства (2040-1783 роки до нашої ери) і пристосування для виробництва амулетів.

Крім того, археологи відкрили рештки храму, збудованого в часи Рамзеса II Великого (1279-1213 рр.). Цей фараон вважається одним з наймогутніших правителів Стародавнього Єгипту. Ще за життя його зарахували до сонму богів, а культ Рамзеса процвітав в Мемфісі тисячу років опісля після його смерті.

Одна з плит збереглася особливо добре. На ній був зображений сам фараон, що стоїть на колінах перед богом Сонця Ра, одним з найбільш шанованих в єгипетському пантеоні.

На сусідній ділянці під час розкопок із землі витягли дві статуї: чоловічу (вона могла зображати фараона Сеті II) і жіночу (можливо, дружини Рамзеса II або богині Ісіди). Найдавніші зі знайдених артефактів датували 3500 роком до нашої ери.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net