Світ

У Європарламенті відхилили останню пропозицію Лондона по Brexit

Остання пропозиція Британії не є основою для угоди, відзначили в групі Європарламенту з питань Brexit.

Європейський парламент відхилив останню пропозицію Великобританії щодо виходу країни зі складу Євросоюзу. Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що в групі Європарламенту з питань Brexit заявили, що остання пропозиція Великобританії не є основою для угоди, і закликали переглянути її.

«У ній немає пристойного рішення для митниці. І вона встановлює жорсткий кордон на острові Ірландія», — повідомив високопоставлений чиновник ЄС.

Уже завтра Європейська комісія повинна провести переговори з британською стороною по Brexit, під час якої зробить свої пропозиції по угоді.

Нагадаємо, 2 жовтня прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон зробив фінальну пропозицію щодо виходу країни з ЄС, пішовши на компроміс щодо кордону між Республікою Ірландія і Північною Ірландією. Як заявив Джонсон, у разі невдачі в переговорах Британія покине ЄС без угоди.

У відповідь глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер відзначив «позитивні зрушення» в нових пропозиціях Лондона по Brexit, але підкреслив, що в них все ще є «спірні моменти».

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net