Світ

У Євросоюзі ввели перші в світі правила користування дронами

Європейське агентство авіаційної безпеки (EASA) підготувало набір правил користування дронами і Європейський союз став першим регіоном у світі, у якому прописані такі правила. Про це повідомляє DW.

Такий крок, зокрема, дозволить запобігти подіям в аеропортах Гатвік і Хітроу, коли роботу аеровокзалів було призупинено через те, що дрони залетіли на їх території. У тих випадках частину рейсів довелося призупинити.

«Загальні правила допоможуть стимулювати інвестиції, інновації та зростання в цьому перспективному секторі», — заявив виконавчий директор EASA Патрік Кі.

Зокрема, починаючи з червня 2020 року оператори безпілотників зобов’язані зареєструватися в країні ЄС та зареєструвати кожен безпілотник. У правилах вказується, що таким чином також створюється безпечна, захищена та стабільна діяльність дронів як для комерції, так і для приватного користування.

Нагадаємо, у лютому 2019 у Великій Британії вирішили розширити до 5 км безполітну зону для дронів навколо аеропортів. Нові обмеження набули чинності 13 березня і поширюються на дрони і модельні літаки.