Прогрес

У Boeing стверджують, що вирішили проблему 737 Max

Дві авіакатастрофи Boeing 737 Max, що забрали життя 346 осіб, відбулися через неправильно налаштовану систему запобігання падінню MCAS.

У Boeing знайшли рішення проблеми, через яку у двох авіакатастрофах літаків 737 Max загинули 346 людей, повідомляє Seattle Times, посилаючись на кілька джерел, наближених до компанії.

У новій конфігурації літака інженери додадуть другий бортовий комп’ютер, який буде контролювати програмне забезпечення. Тепер система повинна попереджати пілотів, якщо комп’ютери будуть показувати різні дані щодо висоти, швидкості, кута атаки літака й інших даних.

Нагадаємо, що в жовтні 2018 року в Індонезії літак Boeing 737 Max авіакомпанії Lion Air впав у море через 13 хвилин після зльоту, в результаті чого загинули 189 осіб. Через півроку такий самий літак авіакомпанії Ethiopian Airlines зазнав аварії через шість хвилин після вильоту і забрав життя 157 пасажирів та членів екіпажу.

Пізніше в Boeing підтвердили, що обидві катастрофи сталися через неправильно налаштовану систему запобігання падінню MCAS, яка автоматично коригує положення літака й опускає його ніс униз. Таку систему встановили через двигуни більшого діаметру, порівняно з попередніми моделями.

Журналісти Bloomberg з’ясували, що помилка у програмному забезпеченні літака викликана жорсткою економією в Boeing — керівництво компанії купувало послуги дешевших сторонніх розробників з Індії, які і написали неправильний код.

За інформацією джерел Seattle Times, додатковий комп’ютер у літаках Boeing 737 Max дозволить відповідати за всі системи польоту, включаючи MCAS.

У Boeing кажуть, що співпрацюють із Федеральним управлінням цивільної авіації США, щоб виправити проблему, через яку сталися катастрофи. Саме це управління розкритикували через те, що воно сертифікувало і допустило модель 737 Max до польотів.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net