Економіка

У Boeing заявили про мільярдні втрати через проблеми із 737 MAX

У компанії прогнозують скорочення виручки і чистого прибутку на $5,6 млрд через збої, пов’язані з припиненням експлуатації 737 MAX.

У другому кварталі 2019 року виручка корпорації Boeing знизиться на $5,6 млрд через припинення експлуатації лайнерів Boeing 737 MAX і відтермінування в їхньому постачанні замовникам. Про це повідомили у пресслужбі компанії.

«Boeing врахує витрати в розмірі $4,9 млрд ($8,74 за акцію) у зв’язку з оцінкою потенційних виплат споживачам за збої (в авіасполученні), пов’язані з припиненням експлуатації 737 MAX і затримками поставок. Це призведе до скорочення виручки і чистого прибутку на $5,6 млрд (до сплати податків)», — йдеться в пресрелізі Boeing.

Ці повітряні судна заборонені до експлуатації після двох авіакатастроф — в Індонезії та Ефіопії. Boeing поки домагається дозволу регуляторів на відновлення польотів 737 MAX після вдосконалення програмного забезпечення, що стало причиною аварій.

Нагадаємо, 10 березня цього року в Ефіопії розбився літак Boeing 737 MAX 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines, у результаті чого загинули 157 осіб, а 29 жовтня 2018 року під час катастрофи літака аналогічної моделі компанії Lion Air в Індонезії загинули 189 осіб.

Після цього багато країн з міркувань безпеки призупинили експлуатацію літаків цієї серії.