Соціум

У Брукліні з’явилася безвідходна доставка продуктів

продуктыБруклінський стартап Wally Shop, що пропонує споживачам органічні продукти харчування з місцевих ферм, запустив безвідходну доставку. В процесі доставки продукти поміщаються в багаторазову упаковку, яку кур’єр згодом забирає, щоб використовувати її повторно. Нова служба доставки хоче допомогти вирішити глобальну проблему пластикових відходів і знизити залежність від одноразового пластику, зробивши покупки екологічно чистих продуктів більш зручними. Ця ідея виникла у засновника і генерального директора Wally Shop Тамари Лім після того, як вона помітила, скільки непотрібної упаковки використовувалося кожен день, коли вона керувала відділом доставки в компанії Amazon.

За словами Тамари Лім, важливо постачати клієнтам продукти місцевого виробництва, які мають низький вуглецевий слід і не вимагають упаковки – це безпечно як для людей, так і для навколишнього середовища. Кур’єри доставляють замовлення в багаторазовій упаковці, яку вони забирають під час наступної доставки. Варто відзначити, що доставка здійснюється на велосипеді, а не на автомобілі, як в більшості інших компаній. Все це створює замкнуту систему з нульовими відходами, яка запобігає потраплянню пакувальної і транспортної тари на звалище.

В даний час Wally Shop працює в деяких районах Брукліна, але надалі стартап має намір розширити свою діяльність, щоб безвідходна доставка з’явилася в інших районах Нью-Йорка, а також в інших містах, таких як Сан-Франциско і Бостон.