Політика

У ЦВК пояснили низьку явку виборців

Позачергові вибори були досить несподіваними для українського суспільства, вважають у Центрвиборчкомі.

Більш низька, ніж у попередні періоди, явка виборців на дострокових парламентських виборах 2019 року пояснюється літнім періодом і загальносвітовою тенденцією до зниження інтересу громадян до голосування. Про це сказав заступник голови ЦВК Євген Радченко під часом брифінгу в Києві, повідомляє УНН в понеділок, 22 липня.

«Явка виборців на дільниці зараз складає трохи менше 50% -49,8%, хоча для України це незвично низький показник, треба враховувати, що це літній період, по-перше, і, по-друге, це позачергові вибори, які досить несподіваними були для українського суспільства, і тому, на нашу думку, це не є великою проблемою або якоюсь великою зміною векторів», — зазначив Радченко.

За його словами, явка на виборах у 2014 році склала 52,5%, у 2012 році — майже 58%.

При цьому він додав, що зниження показника явки виборців від однієї кампанії до іншої — це загальносвітова тенденція, яка не оминула й Україну.

Нагадаємо, ЦВК опрацювала половину електронних протоколів. У Верховну Раду проходять партії Слуга народу — 42,45% голосів виборців, Опозиційна платформа-За життя — 12,88%, Європейська солідарність — 8,64%, ВО Батьківщина — 8,01%, Голос — 6,38%.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net