Політика

У День незалежності відбудеться Марш захисників України

У марші візьмуть участь понад 7 тисяч ветеранів з усієї України, а також понад дві тисячі цивільних осіб, волонтерів та капеланів.

Представники ветеранських організацій, волонтери та Союз сімей загиблих героїв анонсували проведення Маршу захисників України в День незалежності, 24 серпня. Про це сказав член Ради ветеранів при Міністерстві у справах ветеранів, представник оргкомітету Антон Колумбет, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Два місяці тому ми звернулися тоді ще в адміністрацію президента України із запитом, яким чином буде святкуватися День незалежності і чи буде проведено військовий парад. Нам відповіли, що указ не видано. Ми цю відповідь оприлюднили. Патріотична спільнота по всій Україні почала майже синхронно самоорганізовуватися з метою громадського параду. Суть проста — люди, які захищали, захищають і захищатимуть Україну — є людьми, від яких залежить незалежність України, відповідно, в День Незалежності саме вони стають прицілом суспільної уваги», — розповів Колумбет.

Він додав, що про організований Офісом президента марш дізналися з прес-релізу на сайті глави держави.

«Ініціатива наша аполітична, ми не за конкретного політика, влади або проти неї. Ми — патріоти країни, які хочуть пройти центральними вулицями міста в День незалежності і довести своїм побратимам на фронті, що ми готові до них приєднатися в будь-який момент», — запевнив Колумбет.

Організатори повідомили, що рух маршу почнеться від столичного парку імені Тараса Шевченка 24 серпня о 9.00. Першими пройдуть сім’ї загиблих військовослужбовців та ветерани з інвалідністю. Далі колона пройде до Бессарабської площі, звідки буде прямувати вулицею Хрещатик.

Планується, що о 9:30 колона вирівняє стрій біля ЦУМу і продовжить рух, щоб о 10:20 прибути на Майдан Незалежності і почати шикування для заключної частини маршу.

«Відбудеться колективне виконання гімну України та фотосесія. Після закінчення офіційної частини Маршу всі охочі піднімуться до Михайлівської площі, де пройде вшанування пам’яті загиблих воїнів хвилиною мовчання, покладання квітів, урочистий молебень за загиблими в бою», — зауважують в оргкомітеті.

Організатори зазначають, що після завершення молебню відбудеться концерт, організований Музичним батальйоном.

Очікується, що в марші візьмуть участь понад 7 тисяч ветеранів з усієї України, 1,5 тисячі цивільних осіб, близько 500 військових волонтерів, а також капелани, яких очікується близько ста осіб.

Нагадаємо, 9 липня президент Володимир Зеленський заявив про скасування параду на День незалежності. Рішення глави держави викликало неоднозначну реакцію в суспільстві.

Пізніше глава Офісу президента Андрій Богдан повідомив, що замість параду на День незалежності в цьому році відбудеться Хода гідності.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net