Світ

У Франції висихають річки: Уряд хоче скоротити використання води

Уряд Франції хоче скоротити використання води, заохочуючи рециркуляцію стічних вод, а також споживачів до зменшення кількості споживання води, оскільки потік річок поступово сповільнюється через зміни клімату, передає Reuters.

Після декількох місяців обговорень з місцевою владою і комунальними службами, міністерство охорони навколишнього середовища заявило, що хоче скоротити використання води на 10% протягом 5 років і на 25% — 15 років.

Мета полягає в тому, щоб підготувати Францію до більш посушливого майбутнього. Згідно з дослідженням, середній обсяг французьких річок може знизиться на 10-40% протягом наступних 50 років.

«Вода є одним з пріоритетних питань у нашій боротьбі за збереження навколишнього середовища», — заявив журналістам міністр навколишнього середовища Франсуа де Рюги.

Щоб знизити споживання води, уряд може ввести більш високі ціни на воду для великих споживачів, таких як домашні господарства з басейном, але залишає за місцевою владою право встановлювати тарифи. У Франції середня людина споживає близько 150 літрів води в день.

Уряд також планує посилити вимоги до водокористування для певних галузей, таких як будівельний сектор, з 2022 року.

До 2025 року уряд також хоче потроїти використання дощової і стічної води для поливу рослин, туалетів та інших цілей, не потребують стандартів питної води.

У Франції рециркулює лише близько 1% стічних вод, у порівнянні з 10% в Іспанії та Італії.