Здоров’я

У глави МОЗ з’явилися чотири радники

Українські і зарубіжні фахівці допомагатимуть в ефективному продовженні реформи охорони здоров’я.

У команді міністра охорони здоров’я Зоряни Скалецької з’явилися чотири нових радники. Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) у Facebook.

Зазначається, що для продовження реформ і налагодження співпраці з міжнародними партнерами міністр запросила в статусі своїх радників заступника керівника проекту USAID у напрямку підтримки реформи охорони здоров’я Олексія Яременка, експерта у сфері громадського здоров’я Віктора Ляшка, консультанта НСЗУ з розвитку мережі постачальників медичних послуг Матвія Хренова, а також фахівця з питань європейської інтеграції Серго Кітіашвілі.

У МОЗ підкреслили, що нові радники зосередять увагу на продовженні реформ, програмі державних гарантій, системі громадського здоров’я, фармполітиці, впровадженні лікарського самоврядування.

Перед ними поставлено завдання розробити проекти рішень і законопроекти для ефективного продовження реформи охорони здоров’я.

Нагадаємо, наприкінці вересня стало відомо, що в Міністерстві охорони здоров’я стався великий скандал через спроби нового керівництва провести «кадрові чистки».

Раніше повідомлялося, що Рахункова палата проведе перевірку діяльності МОЗ за 2016-2019 роки, коли відомство очолювала Уляна Супрун.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net