Світ

У Гонконг турпотік впав майже до 20-річного мінімуму через протести

Масові демонстрації в Гонконзі серйозно підкосили туристичну галузь.

У серпні 2019-го число туристів в Гонконзі у порівнянні з тим же періодом минулого року скоротилося до мінімуму за останні 16 років — майже на 40%. Мандрівники не їдуть туди у зв’язку з антиурядовими демонстраціями, які почалися ще 9 червня. Агентство зазначає, що таке скорочення може позмагатися лише з туристичним відтоком у 2003-му, коли мандрівники відмовлялися відвідувати Гонконг через спалах вірусу атипової пневмонії, яка зрештою забрала сотні місцевих життів, інформує Ukr.Media.

«Соціальні негаразди в останні кілька місяців серйозно вдарили по міжнародному іміджу Гонконгу як безпечного міста. Найбільше побоювання викликає те, що найближчим часом ситуація навряд чи зміниться», — цитує агентство скарбника міста Пола Чана. Також він додав, що туризм, як і торгівля з готельним бізнесом — саме ті галузі, яким демонстранти завдали найбільшої шкоди.

Він додає, що в деяких районах заповнюваність готелів скоротилася більш ніж наполовину, хоча вартість номерів сильно подешевшала. А багато зустрічей та ділових поїздок було відкладено або перенесено в інші міста.

Гонконзькі протестувальники виступають, зокрема, проти поправок до закону про екстрадицію. Ці зміни дозволяють району видавати підозрюваних юрисдикцій, з якими у Гонконгу немає угоди про екстрадицію. Зокрема, континентальної частини Китаю. Маніфестанти побоюються, що ці поправки будуть стосуватися, передусім, не згодних з політикою Пекіна.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net