Соціум

У Грузії на каньйоні Дашбаші хочуть побудувати скляний міст

на каньонеПриблизно через рік в каньйоні Дашбаші, популярному серед приїжджають до Грузії туристів завдяки своїм водоспадам, з’явиться 240-метровий скляний міст. Про це «Новости-Грузия» повідомила директор будівельної компанії Kass Land Катерина Тордіа, яка перемогла в тендері на будівництво нової пам’ятки.

У компанії впевнені, що завдяки унікальному мосту кількість туристів в Грузії збільшиться на мільйон осіб.

Каньйон Дашбаши розташований в регіоні Квемо Картлі (близько 90 км від Тбілісі), поблизу селища Цалка в ущелині річки Храми на висоті 1110-1448 метрів над рівнем моря. З 2015 року дашбашський Каньйон став популярним туристичним місцем. Відвідувачів приваблює незаймана природа, так як каньйон розташований в заповіднику — Алгетском національному парку.

Після того, як буде побудований скляний міст, відвідувачі зможуть перейти по ньому з одного берега каньйону на інший.

«Цей міст буде унікальним і особливим не тільки для Грузії, але і в усьому світі. Посередині скляного мосту розміститься бар у формі діаманта, звідки для візитерів відкриється незабутній вид на каньйон Дашбаші», — зазначила Тордіа.

Аукціон, в якому перемогла Kass Land, оголосило Агентство охоронюваних території Грузії.

Крім будівництва моста, Kass Land зобов’язалася облаштує інфраструктуру для розвитку екотуризму на території в 83 гектари. Таким чином, в районі каньйону з’явиться центр для візитерів, об’єкти харчування, басейни, автостоянки, дитячі розважальні майданчики, зиплайн, перехідні мости і стежки, а також котеджі готельного типу.

Kass Land також взяла в оренду територію для проведення музичних фестивалів, на якій можна розмістити близько ста тисяч чоловік.

На даний момент ведуться роботи з проектування. Будівельні роботи планується розпочати цього літа.

Після завершення будівництва буде проведена маркетингова кампанія для залучення туристів і популяризації каньйону Дашбаши.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net