Світ

У Грузії визнали сексуальне домагання правопорушенням

Парламент ГрузииПарламент Грузії затвердив в третьому читанні законодавчі зміни, підготовлені у зв’язку з сексуальним утиском. Депутати проголосували за законопроект на пленарному засіданні. Зміни підтримали 102 депутата, передає грузинський Перший канал.

Згідно з рішенням парламенту, за утиск сексуального характеру тепер будуть передбачені як грошові штрафи, так і виправні роботи.

Зокрема, поведінка (вчинок) небажаного сексуального характеру відносно особи в громадських місцях, спрямоване на образу його гідності або створення для нього лякаючою, ворожої, що принижує або образливій середовища, призведе до штрафу в розмірі 300 ларі. У разі, якщо такі дії вчинено протягом одного року після адміністративного штрафу, це призведе до штрафу в розмірі 500 ларі або виправних робіт на строк в один місяць.

Разом з тим, сексуальне насилля, вчинене на адресу неповнолітнього, вагітної жінки, людини, яка перебуває в безпорадному стані, особи з ОВЗ або в присутності неповнолітнього, буде каратися штрафом від 500 до 800 ларі. Повторне вчинення подібного діяння буде каратися штрафом від 800 до тисячі ларі або виправними роботами на строк до 1 місяця, або адміністративним ув’язненням терміном до 10 днів.

У законопроекті у вигляді зауваження уточнено, що під дією сексуального характеру передбачається вислів фраз сексуального характеру, а також показ геніталій, будь-яке словесне, несловесне або інша фізична поведінка (вчинок) сексуального характеру.

Разом з тим, питання сексуального утиски в трудових відносинах буде врегульовано на рівні законодавства.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net