Соціум

У Харкові відкрили пам’ятну табличку вірменському письменникові Акселю Бакунцу

У Харкові відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки та музейного стенду до 120-річчя від дня народження вірменського письменника і сценариста Акселя Бакунца, про це повідомляє AnalitikaUA.net.

Проект був організований релігійною громадою Вірменської апостольської церкви «Сурб Арутюн».

Згідно з даними прес-служби Союзу вірмен України, захід був організований в Харківському аграрному університеті імені В. Докучаєва, звідки в 1923 році випустився Аксель Бакунц. Були присутні почесні гості: ректор Харківського національного аграрного університету імені В. В. Докучаєва Олександр Ульянченко, голова Єпархії Вірменської Апостольської церкви Маркос Оганесян, виконавчий директор Союзу вірмен України Овакім Арутюнян, голова Харківської вірменської громади Арамаіс Оганесян, Голова релігійної громади церкви «Сурб Арутюн» Армен Бакманян, заслужений художник України Гарник Хачатрян, вірменознавець, доцент історичних наук Гаюк Ірина, глава Вірменського товариства культурних зв’язків «АОКС-Україна» Олена Оганесян, вірменознавець, культуролог Катерина Данник. Також були присутні гості з Вірменії: правнук прозаїка Армик Бакунц, голова Спілки художників Сюнікській області Жирайр Мартиросян і голова Вірменської академії природничих наук Мартик Гаспарян.

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов виступив з вітальним словом та висловив свою повагу великому письменнику. Після урочистого відкриття пам’ятних знаків, гості взяли участь в конференції, де були представлені наукові доповіді про життя і діяльності Акселя Бакунца.

На завершення заходу ректор університету Олександр Ульянченко, ініціатор і соорганізатор проекту Сусанна Тамазян отримали подяки від Союзу вірмен України за значний внесок у розвиток вірменської культури в Україні.

«Багато років я виношувала ідею увічнити пам’ять великого письменника Акселя Бакунца. Сьогодні спільними зусиллями нам це вдалося», — зазначила Сусанна Тамазян.

Як відомо, Союз вірмен України під керівництвом Вілена Шатворяна, став єдиною всеукраїнською організацією, яка об’єднує всі діючі в країні вірменські організації. Союз вірмен України приділяє особливу увагу сферам науки, освіти, культури і спорту.

Источник: AnalitikaUA.net

Аспекты.net