Політика

У Кабміні очікують позитивного рішення МВФ щодо нової програми

У Мінфіні заявили, що за час перебування місії МВФ у Києві вдалося просунутися далі, ніж сподівалися.

Переговори між Міжнародним валютним фондом та Україною за новою трирічною програмою розширеного фінансування йдуть конструктивно. Про це заявила міністр фінансів Оксана Маркарова, повідомляє прес-служба Мінфіну.

Як зазначила міністр, за два тижні перебування місії МВФ у Києві «вдалося просунутися далі, ніж можна було очікувати», враховуючи на те, що новий уряд тільки місяць виконує свої повноваження.

За її словами, переговори для досягнення так званого staff level agreement — домовленості на експертному рівні з МВФ для початку нової програми будуть тривати протягом наступних кількох тижнів.

Маркарова зазначила, що підтримка макроекономічної стабільності з одночасним створенням умов для прискорення економічного зростання — одне з ключових завдань, на якому зосереджується Мінфін.

«У плані дій уряду, який буде презентовано найближчим часом, вказані конкретні шляхи втілення цих пріоритетів», — сказала Маркарова.

Вона також зазначила, що наявність такого плану, а також своєчасне прийняття збалансованого бюджету дозволить швидше досягти домовленості.

Напередодні ЗМІ повідомили, що Київ і МВФ не домовилися про нову програму. Стверджувалося, що у експертів МВФ є бодай три спірні питання, які заважають укладенню нової угоди. При цьому Україна сподівалася на трирічну програму EFF на $6 млрд і паралельно планувала домовитися про кредитування приблизно на таку ж суму зі Світовим банком.

Пізніше в Мінфіні заявили, що переговори між Україною і МВФ тривають і перебувають в «активній стадії».

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net