Men's & Women's

У Києві неправильно припарковані авто евакуюватимуть

Особливу увагу приділяють автомобілям, припаркованим у смузі громадського транспорту.

Відсьогодні в Києві почали евакуювати автомобілі, які припарковані у заборонених місцях. Про це на своїй сторінці в Facebook написав мер Києва Віталій Кличко. «Центр організації дорожнього руху столиці спільно з патрульною поліцією Києва працюють над впорядкуванням руху громадського транспорту», — повідомив він, інформує Ukr.Media.

Кличко також уточнив, що особливу увагу інспекторів і поліції залучено до автомобілів, які припарковані на смугах громадського транспорту.

«Сьогодні вранці масово евакуювали автомобілі на бульварі Шевченка — від Бессарабської площі до Площі Перемоги. І це не одноденна акція і не єдина вулиця, де тепер працюють інспектори, поліція та евакуатори», — сказав мер.

У КМДА зазначили, що інспектори почали фіксувати порушення правил дорожнього руху, а також виносити постанови про адміністративні правопорушення. Після цього доказова база протягом трьох днів рекомендованим листом буде спрямована власнику авто, який повинен буде сплатити штраф. Також повідомляється, що інспектори з паркування не мають права приймати готівку як рахунок оплати паркування або як рахунок оплати штрафів.

Також влада міста уточнила, за що інспектори можуть штрафувати водіїв:

Розміщення авто в зоні дії знаків 3.34 і 3.35 — штраф 255 грн.
Розміщення авто, яке створює перешкоди дорожньому руху або загрозу безпеці руху, зокрема:
зупинка ближче 30 м від посадкових майданчиків громадського транспорту або від дорожнього знака такої зупинки з обох боків;
зупинка на пішохідних переходах і ближче 10 метрів від них з обох боків;
зупинка ближче 10 м від виїздів з прилеглих територій і безпосередньо в місці виїзду;
зупинка на перехрестях та ближче 10 метрів від них з обох боків;
паркінг в місцях, де авто створює перешкоду для руху пішоходів.

За другий пункт загрожує штраф у розмірі 510 грн з тимчасовим затриманням (евакуацією) автомобіля. Нагадаємо, що раніше на сайті Київради в розділі «Майно» з’явилася функція пошуку евакуйованого автомобіля. Також на карті можна побачити місце порушення і дані про штраф.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net