Соціум

У Києві рівень забруднення повітря знижується

За даними вимірів з 29 жовтня до 4 листопада, на великій частині території Києва в повітрі були перевищені норми з концентрації шкідливих речовин. Але в порівнянні з попереднім тижнем спостерігалося зниження їхніх середньодобових концентрацій, повідомила Центральна геофізична лабораторія імені Срезневського.

Отже, показники наявності в повітрі діоксиду азоту в 4,2-4,9 разу перевищували норму на вулицях Інженера Бородіна, Каунаській і на проспекті Перемоги. У 3,2-3,8 разу — на площах Деміївській, Бессарабській, Перемоги та Оболонському проспекті. У 2,1-2,8 разу — у всьому місті, окрім проспекту Науки, де перевищень не спостерігалося.

Кількість діоксиду сірки у 2,9-3,1 разу перевищувала норму на площах Перемоги і Бессарабській, проспекті Перемоги, вулиці Олександра Довженка. В 1,6-2,6 разу — у всьому місті, окрім проспекту Науки.

Показники формальдегіду у 2,0-2,4 разу перевищували норму, окрім проспекту Науки.

На проспекті Перемоги, поряд із станицею метро Святошин, а також на Бессарабській площі було зафіксовано підвищений вміст завислих речовин.

Загалом на 15 стаціонарних постах обсерваторії було проаналізовано 1503 проби повітря. У порівнянні з попереднім тижнем спостерігалося деяке зниження середньодобових концентрацій оксиду вуглецю, діоксиду азоту і формальдегіду, вміст інших забруднюючих речовин у повітрі майже не змінився.

«З огляду на прогнози Українського гідрометцентру на найближчі дні, у Києві метеорологічні умови не сприятимуть накопиченню шкідливих домішок в атмосфері», — зазначили в лабораторії.

Раніше, у жовтні, повідомлялося, що в деяких районах Києва зашкалив рівень шкідливих речовин у повітрі. Особливо сумна картина спостерігалася на лівому березі столиці, де в деяких районах забруднення встановилося на рівні 577 одиниць при нормі «до 50».

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net