Соціум

У Києві щодня фіксують близько 160 злочинів — поліція

Динаміка зниження спостерігається в скоєнні умисних вбивств, нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, вчиненні розбійних нападів, грабежів і крадіжок автотранспорту.

Начальник поліції Києва Андрій Крищенко під час засідання комісії КМДА повідомив, що в столиці щодня в середньому відбувається 160 злочинів — і цей показник говорить про зниження злочинності в місті, повідомляє прес-служба Нацполіції Києва.

Під час засідання Крищенко доповідав про роботу правоохоронців в столиці протягом першого півріччя 2019 року. Він зазначив, що простежується зниження злочинності: на 15% менше, ніж торік.

«У столиці щодня в середньому реєструється 160 злочинів. Динаміка зниження спостерігається в скоєнні умисних вбивств, нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, вчиненні розбійних нападів, грабежів і крадіжок автотранспорту. Якщо говорити про кількість злочинів, скоєних у громадських місцях, то їх зареєстровано на 15 відсотків менше, ніж в минулому році. Все це говорить про те, що правоохоронці проводять посилену превентивну роботу», — говорить Крищенко.

Начальник столичної поліції зазначив, що в роботі правоохоронців дуже добре допомагає система відеоспостереження, яка була впроваджена в рамках програми «Безпечна столиця».

Крищенко розповів про успішну діяльність правоохоронних органів у сфері протидії незаконному обігу наркотиків, викриття злочинних груп і «злодіїв в законі», а також відзначив хорошу роботу поліції з розкриття справ, пов’язаних зі зброєю: 306 справ викрили правоохоронці в цьому півріччі.

«При цьому, аналізуючи всі викриті правопорушення, можемо говорити, що незаконна зброя потрапляє до Києва не тільки зі Сходу України, а й з-за меж держави. Тому ми посилюємо співпрацю з іншими правоохоронними відомствами для документування протиправної діяльності тих, хто займається транспортуванням зброї і боєприпасів з-за кордону», — зазначив Крищенко.

Раніше в Києві громадянин Азербайджану побив патрульного поліцейського.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net